Friday, 18 January 2013

KURUSKAN BADAN SECARA SIHAT DENGAN SHAKLEE

Melihatkan statement kurus secara sihat tu kadangkala sangat cliche. Banyak produk pelangsingan badan yang mendakwa begitu. Yang terkini, saya lihat dipasaran, ada produk untuk kuruskan badan hanya dengan menggunakan losyen dan ada yang hanya perlu ditampal dibadan seperti koyok. Sejauh mana kebenaran dan keberkesanan produk2 ini wallahua'lam.

Namun begitu, tidaklah saya mahu mendabik dada mengatakan produk Shaklee adalah yang terbaik sekali di pasaran. Kaedah yang kami tawarkan adalah melalui konsep makan makanan tambahan yang sumbernya dari bahan semulajadi yang memang terjamin selamat dan berkesan kerana telah melalui beratu-ratus ribu kali ujian2 saringan secara klinikal. Kerana itu saya percaya produk ini. Bukan semua company makanan tambahan yang ada bajet juta2 untuk spend pada ujikaji produk. Tetapi di Shaklee, beratu-ratus ribu kali dijalankan kajian dan ujian baru release dalam market ya Tuan2 dan Puan2 sekalian. Bukan product Alibaba yaainsengmatakaji sematillom>>>>tadaa da siap hihi. 

Ok lah, di Shaklee Set Kuruskan Badan yang kami syorkan mengandungi Vitalea/Multivitamin, Lecithin, Alfalfa dan Cinch

1) Vitalea/Multivitamin with Iron Formula - baik untuk menampung kelompangan nutrisi dalam badan dan untuk kesihatan am secara menyeluruh. Ianya larut air dan mudah diserap oleh badan.

2) Lecithin - paling penting untuk sesiapa yang nak kurus kerana fungsi lecithin yang membakar lemak. Lemak perlu dipecah-pecahkan dalam tubuh kita sebelum ia disalur keluar melalui perkumuhan.

3) Alfalfa - ia raja segala herba yang juga berfungsi sebagai serat/fibre yang membantu melancarkan usus. Bila usus kita lancar maka bahan tak perlu senang untuk dibuang dari badan

4) Cinch - ianya sejenis minuman yang mempunyai 3 perisa iaitu Coklat, Vanilla dan Latte. Berfungsi untuk memberikan rasa kenyang dan dalam masa yang sama mengandungi nutrisi2 perlu yang baik untuk badan. Adik saya dah gunakannya, dan terbukti mmg berkesan untuk sesiapa yang nak kurangkan nafsu makan anda yang berleluasa.Hihi.Adik saya cakap, tak rasa nak makan nasi sebab kenyang.( Namun begitu, Cinch tak digalakkan untuk ibu2 yang menyusu)

Jadi kepada anda yang ingin menggunakan vitamin2 Shaklee untuk tujuan menguruskan badan sangat2 lah disyorkan. Setakat ini belum ada yang complaint ttg keberkesanan set ini.

Walaubagaimanapun, suka untuk saya ingatkan yang jika anda makan set kuruskan badan Shaklee ini, tetapi anda masih mengamalkan budaya hidup yang tak sihat, memang anda tetap akan 'comel' begitu jugak. Hanya diri anda yang mampu mengubah nasib diri anda. Salam Hormat.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. Penghantaran Shaklee Miri Sarawak, Brunei, Malaysia, Indonesia, China & Taiwan Jika anda berminat untuk membeli product Shaklee, boleh hubungi saya di: Email- wawashaklee@gmail.com Sms/Whatsapp - 017-2595032 Facebook - Wawa Eshoppe dan Kedai Puan Comel. Salam Hormat.

No comments:

Post a Comment