Sunday, 13 January 2013

PRODUK SHAKLEE YANG SAYA & KELUARGA GUNAKAN DI RUMAH...

" tak kenal maka tak cinta..."

Peribahasa yang paling tepat nak gambarkan pengalaman saya bersama Shaklee. Saya start mengenali produk Shaklee since 2010 disebabkan saya ada 'breastfeeding problem' dan Alhamdulillah produk2 Shaklee banyak membantu. Since then, saya start yakin dengan produk2 syarikat ini berdasarkan latarbelakang syarikat yang utuh sejak 50 tahun dahulu, dan tentunya produk2 Shaklee yang sangat efektif dan selamat untuk saya gunakan seisi keluarga.

Jadi, saya nak share semua produk yang saya dan keluarga amalkan sehingga kini. Memang jatuh cinta secinta cintanya sehingga saya tergerak hati nak buat bisnes dengan Shaklee. Ye, kalau kita buat apa yang kita suka, tentunya motivasi untuk consistent dan istiqamah itu terus-menerus berpanjangan walaupun saya pernah stop sekejap business ni disebabkan perkara2 yang tak dapat dielakkan.

Ok lah, straight to the main discussion, untuk diri saya sendiri sekarang, disebabkan saya dah stop breastfeed Aisyah, saya amalkan Set Family Wellness. Set ini terdiri daripada:



Semua yang 4 jenis ni mmg saya amalkan dalam pemakanan seharian saya. Saya tambah:


Yang 2 ni saya ambil ikut keperluan, meaning bukan everyday. Okay untuk suami pulak, memang susah nak encourage orang yang xsuka makan vitamin2 ni sebab mmg lah tak sedap macam ayam percik, xgitu abang??hihihi. Walaubagaimanapun, suami saya tetap ambil:


Dan tahun ini saya ishtihar dan lancarkan kempen "TAHUN SIHAT BAYT ALHAWARIYYUN"(bayt alhawariyyun ni nama rasmi keluarga saya dalam Bahasa Arab untuk yang curious or yg blur2 apekebende bayt alhawariyyun ni hihi)

Jadi nak taknak, suami saya akan ditambah satu lagi supplement untuk kesihatan dalaman lelaki iaitu:
Dan supplement Garlic disebabkan suami saya ada masalah kolesterol dalam darah

Disamping itu, Set Family Wellness yang lain juga perlu untuk suami saya amalkan kerana itu set asas untuk kita kekal sihat. Nanti saya kongsikan dientry lain bagaimana nak pujuk suami makan supplement ya.

Dah selesai bab saya dan suami, Aisyah pun tentu ada supplement yang sesuai dengan kanak2 kan? So, untuk Aisyah ada 2 supplement:





Kemudian, dirumah kami juga ada Basic H, cecair likat pekat yang berkualiti tinggi ini multipurpose sangat. Boleh digunakan untuk mandian kalau yang ada masalah ekzema atau masalah kulit tapi bukan untuk kegunaan harian. Boleh digunakan untuk basuh pinggan, lantai, petiais, halau semut, lalt, cuci tingkap dan pelbagai lagi. White House atau Rumah Putih pun guna Basic H y'all....Harga pun murah dan berpatutan untuk digunakan 3 bulan atau lebih lagi. Memang berbaloi.

Dan dirumah saya ada Water Pitcher ni!!!Wah memang best and awesome sangat sebab senang nak guna dan rasa air yang bersih dan tulin gitiew!!!



Dan saya juga menggunakan set penjagaan muka Shaklee, yang ini memang baru guna lebih kurang 2 bulan setengah.


Saya gunakan cleanser, toner dan juga moisteriser Nutriwhite dan Enfuselle ni. Walaupun agak mahal tapi berbaloi sebab my skin dah slowly recovering dari keadaan kusam masam dan lebam kesan dari produk2 yang banyak bahan kimia yang saya guna sebelum ini. Alhamdulillah.

Ok, so kepada anda yang membaca entry ni, ikut bajet dan keperluan anda dan keluarga. Mungkin keperluan anda dan saya berbeza. Saya beli produk Shaklee ikut kemampuan dan apa yang saya rasa perlu untuk keluarga saya. Kalau nak diikutkan banyak lagi produk2 Shaklee yang saya belum cuba dan teruja nak cuba. Tapi, macam yang saya cakap tadi, saya ambil ikut keperluan keluarga saya dahulu. Yang asas dan yang perlu ada dirumah. Jimat duit sebab produk ni memang berkesan dan selamat. Tak perlu nak try and error macam dulu. Jadi, check diri anda dan buat pilihan terbaik untuk masa depan diri dan keluarga.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. Penghantaran Shaklee Miri Sarawak, Brunei, Malaysia, Indonesia, China & Taiwan Jika anda berminat untuk membeli product Shaklee, boleh hubungi saya di: Email- wawashaklee@gmail.com Sms/Whatsapp - 017-2595032 Facebook - Wawa Eshoppe dan Kedai Puan Comel. Salam Hormat.

No comments:

Post a Comment