Wednesday, 16 January 2013

4 SET PENYUSUAN SHAKLEE YANG TERHANGAT DI PASARAN


".....bagaimana nak banyakkan susu ibu??..."
".....kenapa saya makan supplement tapi susu saya masih sama dan kadangkala semakin kurang??..."
".....bolehkah saya menyusukan semula anak saya setelah beberapa bulan berhenti kerana tak tahan penat, stress dan susu yang semakin berkurangan..."Statement-statement diatas adalah pertanyaan -pertanyaan biasa yang kerap diajukan oleh oleh ibu2 muda atau ibu2 yang baru memulakan langkah untuk mengenali dunia penyusuan susu ibu.

Sebelum saya bercerita tentang set-set penyusuan Shaklee yang kami tawarkan, suka untuk saya maklumkan kpd ibu2 yang menyusu diluar sana bahawa perjalanan penyusuan susu ibu tidaklah sesukar yang dikata dan tidaklah semudah untuk disambil lewa. Ianya menuntut 1001 pengorbanan dan kesabaran dari kita sebagai ibu.

Perjalanan penyusuan susu ibu saya juga mencabar kerana ada ketika2 saya diduga kekurangan susu dan sebagainya. Namun begitu, disebabkan nawaitu dan keazaman saya utuk teus menyusukan Aisyah, Alhamdulillah sehingga 2 tahun 7 bulan Aisyah membesar dengan air susu badan saya. Jika ada pembaca yang belum mengenali saya, saya seorang yang bertubuh kecil sahaja sehinggakan ramai yang selalu bertanya masih ada susu kah dalam badan. Sebenarnya, jika kita faham tentang konsep asas penyusuan, bukan faktor fizikal badan yang menentukan samada susu kita banyak atau sedikit. Tetapi faktor kesungguhan kita menyusu atau mengepam pada skala waktu yang tetap untuk bayi kita. Semakin kerap kita menyusu atau mengepam, semakin lancar penghasilan susu didalam badan si ibu. Begitu juga sebaliknya.

Jadi, untuk menjayakan penyusuan susu ibu, pastikan yang pertama, perlu ada NIAT yang betul untuk menyusukan anak sedari mengandung lagi, dan perlu ada ILMU asas penyusuan (banyakkan membaca di blog2 kumpulan ibu menyusu dan blog2 pakar laktasi) dan yang terakhirnya perlu ada KEMAHUAN yang tinggi untuk komited dengan penyusuan susu ibu. InsyaAllah jika 3 perkara asas ini ada pada ibu2 yang baru nak mulakan menyusu anak, Allah akan permudahkan jalan bagi kita.

Baiklah, di Shaklee, kita menawarkan 4 Set Penyusuan Shaklee yang anda boleh pilih mengikut kemampuan dan kesesuaian keadaan anda:

1) SET  B 

 •  Mengandungi Vitamin C, Bcomplex, Alfalfa dan Vitalea (beserta zat besi)
 • Sangat sesuai buat mereka yang TIADA masalah penyusuan
 • Set ini membantu memperkayakan lagi susu ibu dan meningkatkan penghasilan susu ibu
 • Alfalfa sebagai milk booster semulajadi yang hebat!!
 • Sesuai juga bagi bayi anda yang menghadapi penyakit allergy atau eczema
 • Membantu ibu2 yang mempunyai masalah sembelit dan keputihan
 • Namun begitu perlu diberi perhatian ketika awal2 pengambilan set ini terutama ketika tempoh berpantang, mungkin sesetengah bayi alah kepada Alfalfa. Tetapi, ia tidak membahayakan dan jarang2 berlaku.


2) SET EUFOUR PACK

 • Set ini mengandungi Vitamin C, Bcomplex, Vitalea dengan tambahan Ostematrix iaitu Kalsium
 • Set ini sangat sesuai untuk ibu2 yang mengalami masalah kemeruduman susu ibu ketika period
 • Sangat sesuai bagi ibu2 yang tidak gemarkan minuman susu dan alah kepada laktose 
 • Kalsium yang terkandung dalam set ini sangat membantu si ibu untuk kekal cergas betenaga walaupun kurang tidur kerana berjaga malam

3) SET E
 • Set ini mengandungi Vitamin C, Bcomplex, Vitalea, Alfalfa dan Ostematrix
 • Set ini sangat bagus untuk mempertingkatkan penghasilan susu ibu kerana kehadiran Alfalfa yang terkenal berfungsi sebagai milk booster


4)SET TRIPPLE M

 • Set ini PALING POPULAR dan ianya mengandungi Vitamin C, Bcomplex, Vitalea, Alfalfa, Kalsium dengan tambahan ESP
 • Bagi ibu2 yang sangat2 BERMASALAH DENGAN PENGHASILAN SUSU BADAN, set ini adalah yang terbaik
 • Contoh2 masalah penyusuan seperti, kerap menyusu,pam atau perah setiap 2 jam dan minum air pada kadar yang secukupnya tetapi masih kurang penghasilan susu ibu, set ini dapat membantu untuk menampung kekurangan2 zat didalam badan yang mengganggu kelancaran penghasilan susu ibu
 • Set yang paling sesuaai untuk ibu bekerja yang mahu buat stok susu
 • Sesuai untuk ibu2 yang nak relaktasi atau memulakan semula penyusuan susu ibu setelah berhenti atau kerana masalah2 lain
Jadi buat ibu-ibu budiman diluar sana, buat pilihan yang bijak mengikut kemampuan dan keperluan keadaan anda. Saya dah mencuba dan telah merasai keberkesanan set penyusuan Shaklee. Alhamdulillah. Anda Bagaimana?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. Penghantaran Shaklee Miri Sarawak, Brunei, Malaysia, Indonesia, China & Taiwan Jika anda berminat untuk membeli product Shaklee, boleh hubungi saya di: Email- wawashaklee@gmail.com Sms/Whatsapp - 017-2595032 Facebook - Wawa Eshoppe dan Kedai Puan Comel. Salam Hormat.

No comments:

Post a Comment