Friday, 21 December 2012

RAWAT OSTEOPOROSIS-KALSIUM OSTEMATRIX SHAKLEE-TERBUKTI SECARA KLINIKAL

Salam sihat dan salam bahagia buat pembaca budiman.

Pada kali ini, saya ingin berkongsi tentang Kalsium Ostematrix Shaklee. Antara vitamin feveret saya, haa yang inilah. Nak tahu kenapa, jom kita baca dulu cerita Mr.OStematrix ni jom.
 
MEMBANTU MENGURANGKAN RISIKO OSTEOPOROSIS
 
OsteMatrix telah terbukti secara klinikal membekalkan satu matriks zat-zat penting yang unik serta melebihi kalsium untuk membina dan memelihara tulang dan gigi yang kuat.
 
Disamping pembentukan tulang dan gigi, zat2 dalam OsteMatrix: 
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf
  • Menolong mengurangkan simptom2 senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.
 
APA YANG MEMBEZAKAN KALSIUM OSTEMATRIX SHAKLEE DENGAN PRODUK2 LAIN??

Ini kandungan penting dalam Kalsium OsteMatrix Shaklee. Analoginya seperti, Magnesium ni macam LORI yang bawa kalsium untuk bantu kuatkan tulang dan gigi, manakala Vitamin D ibarat GAM yang lekatkan atau serapkan kalsium ni kedalam tulang dan gigi. Kalau takde LORI dan GAM ni mmg kalsium ni xdapat berfungsi dengan berkesan sbb kalsium perlu diserap kedalam tulang dan gigi sebelum ia berfungsi untuk bantu tulang dan gigi. So, ini perbezaan terbesar Kalsium Shaklee dengan produk yang lain. Banyak kalsium yang dijual diluar sana samada xde langsung Vitamin D dan Magnesium ni atau kalau ada sikit je dorang letak, jimat bajet hihihi..
  • 1,000 mg unsur kalsium dari sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah siserap dari alam semulajadi
  • 400 mg magnesium untuk bantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
  • 400 IU Vitamin D untuk ransang penyerapan kalsium.
Harga runcit RM65 ada 120 tablet. Untuk mendapatkan harga istimewa, anda boleh hubungi saya di wawashaklee@gmail.com atau sms ke 017-2595032. Salam hormat.

No comments:

Post a Comment